Növekedési válságban van? Jaj de jól hangzik, igaz? Bárcsak abban lennék, mondják sokan…

De ha egyszer benne találja magát, már nem lesz olyan vicces, mert úgy fogja magát érezni, mint akit elkapott a hurrikán, és jól megtépázott.

Azzal viszont számolnia kell, hogy míg egy hurrikán egy két nap alatt elvonul, ez az állapot jól megkeserítheti az életét, (és a családja, meg az emberei életét is) amíg benne van, azután meg bánhatja egész életében, – ha nem jól kezelte,- az elszalasztott nagy lehetőséget, vagy a széthullott emberi kapcsolatokat.

 A növekedés különleges és kényes dolog:

Értékes, de érzékeny időszak köszönt be, ha rátalálunk az aranytojást tojó tyúkra. Pozitív tünete a sok megrendelés, a duzzadó bankszámla, és persze a „pörgés a köbön”.  Negatív tünete, a felkészületlen szervezet, a lassuló szolgáltatás / termelés, a növekvő hiba százalék és reklamációk, a rengeteg kezeletlen email, és más kommunikációk, az elherdált milliók, ”mert nem volt időnk végig gondolni a dolgokat”… a fáradt, és agyon túlórázott emberek, a mellőzött családtagok reklamációi ,és még sorolhatnám.

„De hát most kell dolgozni, amikor van munka”- halljuk sokszor. Ami igaz, de nem mindegy hogy milyen sorrendbe, és milyen tudatossággal.

Sok minden dől el akár évekre:

  • Itt dől el, hogy egy kis cégből nagy cég lesz e valaha (és itt nem az emberek számára, vagy a raktárcsarnok nagyságára gondolok elsősorban)
  • Most derül ki, hogy egy megszerzett piaci előnyből hosszú évekre tudunk majd profitálni, és behozhatatlan előnyöket kovácsolunk versenytársainkkal szemben.
  • Itt kell a legtöbb stratégiai, menedzsertudás és tapasztalat a cég életébe.

Munkánk itt is alapos átvilágítással indul, komoly stratégiával, és üzleti tervkészítéssel folytatódik, ami felvázolja a legjobb megoldásokat, és útvonalakat erőforrás térképpel ellátva. Ez lesz az út, ami kivezet a jelen hirtelen növekedésből reményeink szerint egy nagy kék óceánra.

A nagyság nagyobb feladatokat és összeszedettséget kíván:

Havonta 20-80 elemzést tartunk, folyamatosan fejlesztünk, egyszerűsítünk, és korrigálunk, hogy a hatékonyságot növelni tudjuk a megnövekedett áramlások mentén. Business kontrolling rendszert használunk zárt láncban a folyamatok követésére.

Így válunk el

Munkánk ilyen esetben addig tart, amíg a cég napi szinten kellemesen meg tud birkózni a megnövekedett igényekkel, és egy magasabb minőségi szintre lépett a szervezet, amit képes már önmaga is lekezelni.

Hasznos volt? Ossza meg ismerőseivel is!

Hírlevél

                            

Kövess minket!

top